Сад

Що можна смачно приготувати на мангалі крім шашлику

Від традиційного м’яса на мангалі до смачних овочів в пакетах з фольги і незвичайних десертів – ми пропонуємо вам найкращі рецепти, що можна приготувати на мангалі крім шашлику. Виходьте на вулицю і готуйте нові незвичайні страви на мангалі!

1. Свинячі реберця на мангалі.

Гострий перець і свіжі персики додають аромат смаженим реберцям. Ідеальне блюдо для мангалу – свинячі реберця з пікантним смаком!

 складові

  • 2 кг свинячих ребер
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки копченої паприки
  • 2 чайних ложки гострого перцю чилі
  • 2 чайні ложки запашного перцю
  • 2 чайних ложки солі
  • 2 чайних ложки кашки з часнику і цибулі.

соус

  • Чайна ложка рослинного масла
  • 2 персика без шкірки і нарізані
  • Столова ложка коньяку
  • 2 Чашки соусу барбекю
  • Чайна ложка меду

приготування

  1. Розігрійте мангал. Змішайте в мисці цукор, копчену паприку, перець чилі, запашний перець, сіль, суміш цибулі і часнику. Покладіть ребра на фольгу і натріть сумішшю спецій. Оберніть ребра фольгою і покладіть на решітку мангала на 1-1,5 години.
  2. Приготуйте соус: розігрійте в сковороді рослинне масло, додайте персики і тушкуйте близько 5 хвилин. Зніміть з вогню, додайте мед і коньяк. Після того, як персики охолонуть, змішайте їх в блендері разом з соусом барбекю. Готовий соус розділіть на дві частини: одна частина буде потрібна для гриля, інша – для готових реберець.
  3. Зніміть ребра з мангала і видаліть фольгу. Змастіть соусом і покладіть назад на мангал підрум’янитися – близько 5 хвилин на кожну сторону.
  4. Подавайте ребра з соусом.

2. Стейки з телятини з овочами і грибами.

Ці стейки-рулети дуже швидко готуються, якщо ви заздалегідь приготуєте овочі і глазур. Рулети ідеально підходять для смаження на грилі або сковорідці. Глазур надає приголомшливий смак телятині.

Спробувавши ці смажені на грилі стейки, ви закохаєтесь – також як і ваші щасливі гості.

складові

  • Тонкі скибочки телятини
  • Рослинна олія, сіль, перець, розмарин
  • Червоний перець, нарізаний тонкими смужками
  • Зелений перець, нарізаний тонкими смужками
  • Цукіні, нарізаний тонкими смужками
  • Лук, тонко нарізаний півкільцями
  • Печериці, нарізані тонкими смужками

для глазурі

  • Чашка виноградного соку
  • Чайна ложка цукру або меду

приготування

  1. Натріть кожну скибочку телятини рослинним маслом, посоліть, поперчіть, посипте свіжим мелконарезанним розмарином.
  2. Приготуйте овочі до напівготовності на грилі або на сковорідці, приправляючи сіллю і перцем.
  3. Для глазурі: чашку виноградного соку доведіть до кипіння, додайте гілочку розмарину, Уваров наполовину обсягу. В кінці додайте ложку цукру або меду і зніміть з вогню.
  4. Поріжте овочі та гриби на смужки і розмістіть на стейке, згорніть рулет, закріплюючи його зубочисткою.
  5. Розігрійте мангал і готуйте рулет на кожній стороні в близько 2 хвилин.
  6. При подачі готові рулети збризніть глазур’ю. Блюдо відмінно поєднується з печеною картоплею.

3. Овочі запечені на шпажках.

Модний соус Pesto Aioli плюс свіжі овочі – це блюдо стане улюбленим на будь-якій вечірці!

складові

  • 12 бамбукових шпаг
  • 1 чашка помідорів чері
  • 2 середніх червоних перцю
  • 2 середніх жовтих перцю
  • 1 цибуля середнього розміру
  • 1 кабачок або баклажан
  • ? чашки рослинного масла
  • ? чайна ложка солі
  • ? чайної ложки перцю

Соус Pesto Aioli

  • 2 чашки свіжого листя базиліка
  • 1 чашка майонезу
  • ? чашки тертого сиру Пармезан
  • ? чашки підсмажених кедрових горіхів
  • 3 зубчики часнику
  • 2 столові ложки свіжого лимонного соку
  • ? чайна ложка солі

приготування

  1. Помістіть інгредієнти соусу Pesto Aioli в блендер або кухонний комбайн. Перемішуйте на середній швидкості близько 3 хвилин, поки соус не стане однорідним і гладким. Порада: ви можете зробити соус заздалегідь.
  2. Приготуйте мангал. Замочіть дерев’яні шпажки в воді на 10 хвилин. Замість шпаг можна використовувати металеві шампури, тоді їх немає необхідності замочувати.
  3. Нанизуйте овочі на шпажки, залишаючи між ними простір. Змастіть овочі рослинним маслом за допомогою пензлика. Посоліть, поперчіть.
  4. Додайте овочі на мангалі. Оскільки овочі ніжні і готуються швидко, то для помідорів вистачить 3-4 хвилини, для перцю і цибулі -7-10 хвилин, для кабачків і баклажанів – 12-15 хвилин.
  5. Подавати овочі з соусом.

4. Овочі запечені у фользі.

Ви можете використовувати цей рецепт як базовий, формуючи конвертик з фольги на основі будь-яких сезонних овочів.

складові

  • 2 кукурудзи, листя видаляємо, кожну розрізаємо на 4 частини
  • 4 невеликих молодих картоплини, розрізаних навпіл
  • 2 морквини, порізані на невеликі брусочки
  • 1 кабачок, порізаний на шматочки по 2-3 см
  • 1 цибулю, порізану півкільцями
  • ? чашки розтопленого вершкового масла
  • 2 столові ложки гірчиці
  • ? чайна ложка сушеного листя чебрецю
  • ? чайна ложка солі
  • ? чайна ложка перцю

приготування

  1. Нагрійте мангал. У великій мисці змішайте кукурудзу, картоплю, моркву, кабачки і цибулю. У маленькій мисці змішайте всі спеції і масло. Налийте масляну суміш на овочі, добре перемішайте. Вирізати чотири шматка щільної фольги розміром 30х40 см. Надійно оберніть овочі в пакет, використовуючи подвійні шви і залишаючи місце для пари.
  2. Помістіть пакети на мангал швами вгору на 25-35 хвилин.
  3. Перед тим як подати на стіл, обережно відкрийте пакети, щоб випустити гаряча пара.

5. Човники з картоплею і сиром.

Ця страва сподобається любителям смаженої картоплі. Експериментуйте, адже в якості наповнювача в готову картоплю можна додавати все, що є під рукою – пряні трави, гриби, зелений горошок і т.п. І, найважливіше, не шкодуйте сиру!

складові

  • Картопля нарізаний тонкими скибочками
  • сіль
  • Столова ложка розтопленого вершкового масла
  • Тертий сир
  • Нарізану зелену цибулю
  • Нарізана шинка.

приготування

  1. Нагрійте мангал. Змішайте порізану картоплю з розтопленим маслом. Посоліть.
  2. Приготуйте 2 шматка щільної фольги довжиною 30 см для виготовлення човників. Покладіть картоплю на кожен шматок фольги з сформуйте човник так, щоб вгорі залишалося отвір для виходу пари.
  3. Покладіть човники з картоплею на решітку мангала. Бажано прикрити човники кришкою. Запікати 20-30 хвилин.
  4. Потім покласти в отвір кожної човники тертий сир. Поставити на решітку ще на пару хвилин поки сир не розплавиться.
  5. Перед подачею на стіл посипте цибулею і шинкою.

6. Кекси в апельсині

Навіть у незвичайних рецептів для мангала бувають свої супер зірки. Хто б міг подумати, що можна приготувати на мангалі кекси і навіть пекти булочки! Ми з року в рік смажимо на мангалі тільки шашлики, а тут такий простий і елегантний спосіб убити всіх!

складові

  • Готовий порошок для випічки кексів
  • Апельсини.

приготування

  1. Зріжте з апельсина капелюшок і акуратно ложкою вичистіть м’якоть.
  2. Розведіть порошок для кексу водою або молоком, як зазначено на упаковці.
  3. Закрийте апельсин кришечкою з шкурки і загорніть його у фольгу.
  4. Можна випікати апельсини на решітці мангала або на вугіллі як печену картоплю.

Ви можете використовувати апельсин в тому ж дусі для випічки булочок, запікання м’яса та приготування яєчні. Просто використовуйте апельсин як зручну і ароматну маленьку каструльку.

7. Бананові човники

Насолоджуйтеся цим надзвичайно смачним десертом на дачі!

складові

  • 6 бананів
  • 6 столових ложок шоколадної стружки
  • 6 столових ложок маленьких зефиров
  • 2 столові ложки рубаних горіхів

приготування

  1. Наріжте 6 (30 см) листів з міцної фольги. Нагрійте мангал.
  2. Зробіть поздовжній глибокий розріз уздовж кожного банана, намагаючись не прорізати його наскрізь. Відкрийте шкурку, щоб сформувати кишеню.
  3. Обжимаються фольгу навколо кожного банана, формуючи човник.
  4. Тримаючи банан в руці, наповніть кишеню сумішшю шоколадної стружки, зефіру і горіхів.
  5. Ущільните фольгу навколо банана, залишаючи зверху отвір шириною 5-7 см. Покладіть човники на решітку мангала і випікайте 8-10 хвилин.

Ви можете зробити свій варіант начинки для човники, використовуючи сезонні фрукти і будь-які доступні вам інгредієнти: печиво, родзинки, какао, корицю, коньяк і т.д.

Коли човники будуть з’їдені, скомкають фольгу в кульку і використовуйте її, щоб очистити грати мангала.

Спробуйте приготувати на мангалі крім шашлику ці нові смачні рецепти. Дивуйте себе і близьких незвичайним смаком і сміливим поєднанням звичних продуктів! Розкажіть, яка ваша улюблена страва на мангалі?